Even voorstellen Peter

Ik wil me graag even voorstellen. Peter Claesen is mijn naam, ben 80 jaar en getrouwd met Agnes. Samen hebben we een zoon, Fabian.


Sinds juli 1996 werk ik niet meer en houd me nu lekker bezig met verschillende hobby's. Dat zijn o.a. fotograferen, modelbouw, tuinieren en sinds een aantal jaren ben ik begonnen met tekenen en kunstschilderen. Als kind/puber kon ik redelijk tekenen, tenminste dat werd mij altijd verteld.


Op mijn zestiende wilde ik wat van de wereld gaan zien en meldde me als beroeps bij de Koninklijke marine. Daar heb ik zo'n zevenendertig jaar gediend tot juli 1996, toen ging ik met functioneel leeftijdsontslag (FLO). Al die tijd heb ik nooit meer iets aan tekenen gedaan. Het kunstschilderen heeft mij altijd al geïntrigeerd en ik wilde me daar toch eens aan gaan wagen. 


Bij toeval kwam ik via Agnes ( die overigens als hobby het zelf maken van sier- en wenskaarten heeft, zie hiervoor haar eigen deel van deze website "Allerhande kaarten van Agnes" ) aan het adres van een kunstschilderes die les geeft aan huis. Bij haar wilde Agnes zelf tekenlessen gaan nemen. Ik ben toen bij haar schilderles gaan nemen. Na een jaar les gehad te hebben hield ik het voor gezien omdat ik  de indruk kreeg dat ik er meer voor háár gezelligheid zat dan om zelf wat te leren. 


Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ze geweldig mooi kan schilderen, tekenen en aquarelleren. Maar het is een dame op leeftijd die juist vanwege haar hoge leeftijd ook van gezelligheid houdt. Maar daar leer ik niets mee. Vanaf die tijd leer ik het me zelf maar aan vanuit de boeken die er gelukkig genoeg zijn. Ik stel het daarom ook zeer op prijs als ik opbouwende kritiek  krijg van de kijker zodat ik mijn toekomstige schilderstukken kan verbeteren. Die kritiek kunt u kwijt door het contactformulier rechts in te vullen.

 
 
 
 


Naast deze hobby's ben ik sinds voorjaar 1997 ook nog vrijwilliger bij de Stichting Forteiland Pampus. Dat houdt in dat ik in het seizoen op het forteiland regelmatig bezoekers rondleid. Daarnaast leid ik ook aspirant gidsen op en houd ik me bezig met de historie van dit indrukwekkende bouwwerk en als zodanig ontwerp en verzorg ik ook de informatieborden op Pampus. Twee termijnen van 3 jaar ben ik ook nog voorzitter van de Vrijwilligersraad van de Stichting Forteiland Pampus geweest tot  het voorjaar van 2020. En, u gelooft het misschien niet, ondanks al die bezigheden heb ik toch nog vrije tijd over om samen met Agnes ook nog andere leuke dingen te doen.


Op dinsdag 26 april 2016 werd ik benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, zie hier voor verdere toelichting.


Als u in mijn menu op "Mijn Marinetijd" klikt en vervolgens in het submenu op "Vliegtuigsquadron 320" klikt ziet u een gele onderbroken lijn en als u die volgt komt u bij een heel interessant verhaal.© 2000 PCL