Commentaarbestand/Comments file

30-12-2020 12:27

Paul schreef:

Hallo Peter,
Ik zou je graag per mail een vraag stellen over je informatiebord met de betonnen bom.
Groet,
Paul


23-12-2020 18:39

Koos Vos schreef:

Hallo Peter,
Uit nostalgie ben ik eens gaan googelen over mijn dienstplichttijd bij de marine. Kwam toen op deze site terecht. Was in 1967 gedurende 4 maanden OS&O-officier in Hellevoetsluis, met een kantoortje naast de kleermaker.
Had niks te doen in afwachting van einde diensttijd.
Tot mijn verrassing zag ik mezelf ook nog, n.l. bij het bedanken van zangeres Conny Vink (tijdens het feest 60 jaar Mijnendienst) en bij de ontvangst van Sinterklaas.
Kerst 1967 had ik ook dienst. Lekker diner. Had toen mijn verloofde ook uitgenodigd; zij overnachtte bij een dame in Hellevoetsluis (zo ging dat toen). In mei zijn we toen getrouwd (in Hengelo). Daar waren nog 2 mensen van de kazerne op de receptie; ARO Korthals en LTZSD2 Westenbrink.
Dingen die me nog bijstaan:
- feest 60 jaar Mijnendienst (met brandgevaarlijke decors)
- ochtend appèl
- proefbordje commandant Wirth
- de loods waarin ik mijn Kever op kon lappen
- de enorme afstand van Hengelo naar Hellevoetsluis
Kijk nu met veel plezier terug op deze toch wel mooie tijd.
M.vr.groet, Koos Vos (LTZSD2 jc KMR)


23-11-2020 12:18

F .J.Stols schreef:

Beste Peter Claesen, lang geleden hadden wij - n.a.v. de uitvoerige ebsite, met name over Hr.Ms. Pelikaan - al contact. Ooit heb ik ook al mijn oude smalfilms laten digitaliseren,. Daar staan ook gragmenetn van de pelikaan op: voorjaar '62 tot december. Als daar behoefte aan zou zijn. kan ik dat kopiëren en opsturen (WeTransfer?) Kwaliteit is matig, want de filmpjes zijn in 1964 in een brandend huis geweest.Niet erg geschikt voor de website. Overigens: mooie cariere met al die onderscheidingen! .m.v.g. F.J.Stols LtzAr 2 OC KMR.94896...


15-01-2019 12:08

Kees van Beurden schreef:

Mooie tijd geweest Piet v d Wielen Leen Verbrugge Toeles
Jopie Zuidweg Duiker Jan Timmermans Kleermaker
KPL Piet 't Mannetje en Gr Kees v Beurden


08-04-2018 19:41

Johan van Haren schreef:

Beste Peter
Leuk je site ik heb je ook gekend
Ben in aug 1961 in dienst gegaan ook 16 jaar oud als machinist na de opleiding in 1962 A/B Hr.Ms.De Ruyter
In april 1964 de duikers opleiding tot mei 1965
Daarna de opleiding Kpl machinist in Amsterdam tot eind 1966 en toen geplaatst op Hr.Ms.De Zeven Provincien
als Kpl machinist de reis naar Amerika en de antillen heb ik ook meegemaakt mooi verhaal ik had ook een Hut maar er kwamen nog 162 man Bij Friesland dat was de grootste hut
Ik zie uit naar je reactie Groet


11-03-2018 21:40 

Eelco jan velema schreef:

Beste Peter,

Ik heb 30 jaar geleden gewoond op badplaats jan thiel.
Op dit moment ben ik hier weer en verbaas me erover hoe weinig ik nog herken.
Op uw site kom ik een foto tegen net voordat u een filmopname gaat maken.
Nu ben ik heel benieuwd of die film er nog is en of het mogelijke is om die te zien.
Zie uit naar uw reactie.

Hartelijke groet
Eelco Jan Velema


18-12-2017 12:26

Cor en Olga schreef:

Hey Peter leuk om je site te bekijken.
groetjes uit bergen op zoom...


29-09-2017 20:04

Martine Duinsbergen schreef:

Beste Meneer Claesen,

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Martine Duinsbergen (37jaar)de dochter van Jan Duinsbergen waarmee u in uw verhaal in 1977 heeft gewerkt in Valkenburg. Mijn vader Jan is helaas in 1994 overleden op zijn laatste trip op de Piet Heijn op de terugweg in Barcelona. Zelfs na al die jaren ben ik nog steeds bezig om het internet te zoeken naar wat hij deed en of over de marine en vliegveld Valkenburg. Ik ging vroeger vaak met hem mee in de vakantie naar het Vliegveld.
Ik wilde u vertellen dat u een mooi verhaal heeft geschreven over de marine tijd en zeker leuk om weer mijn vaders naam er in te lezen.

Met vriendelijke groet,
Martine Duinsbergen


22-09-2015 21:57

CPJ Bleijendaal schreef:

Meneer Claesen, ik heb voor u drie foto's met daarop Evert van Dijk, Rob Visee en Karel Bleijendaal. Bent u geïnteresseert, gaarne uw emailadres voor het versturen van deze foto's.

M.v.g.


18-08-2015 19:58

Frans van der Heide schreef:

Beste Peter.
Toevallig kwam ik op deze site terecht. Ik heb samen met jouw dezelfde reis gemaakt. Ik was op die reis sgt en chef ketelruim samen met Ronald van den Heuvel en Fred lambour. Wij staan nog op een van je foto's. Misschien kan je ons nog herinneren.

Met vriendelijke groeten.

Frans.


02-03-2015 15:34

Bert Venema schreef:

Hoi Peter, leuk gedaan en een mooi overzicht van de loopbaan bij de baas. Denk af en toe nog met weemoed terug aan de logistieke school. En ook onze treinreisjes naar Den Haag 's morgens met een coupé vol militairen. Groetjes Bert Venema


19 juni 2014 17:41

Gerard Hagedoorn schreef:

‘‘Beste Peter,

Ik ben 68 jaar en heb van feb 1964 tot feb 1970 bij de marine gediend, ik ben nu bezig mijn verhaal over de tijd bij de marine te maken en daarvoor het internet afgezocht zo kwam ik op jouw site terecht.

Leuk al die verhalen van andere die gereageerd hebben over de tijd dat ze op De Zeven Provinciën hebben gevaren, ikzelf van 14 oktober 1968 tot 19 januari 1970.

Bij het bekijken van jouw foto's kwam ik mijzelf tegen (Stavanger) op de trap waar het landingsdetachement aan boord gaat van de sloep die jullie aan land bracht voor de mars, de jongeman in marineblauw ben ik want ik was in die tijd sloepmachinist, mooie job altijd het eerst aan land voor allerlei zaken zoals post halen enz.

Ik ben nog wel wat kwijt over mijn tijd bij de marine maar jouw verhaal maakt het steeds completer.

Gerard Hagedoorn Mach 1 marine nr. 17614’’


26 januari 2014 17:12

rinus ontijd schreef:

‘‘Beste Peter,

Ik zat wat te mijmeren over de pelikaan en ik zocht de site van de marine op ik wist niet exact hoehet schip er uit zag, toen kwam ik jou gedeelte tegen wat was dat een ervaring super , ik kan jou nog herineren toen ik die foto zag , ik ben nu ook 69 jaar ,ik sta op de eerste foto met ted haitsma ik zit vooraan tegenover hem, ik was ook machinist en ben lang met ted bevriend geweesd , ik werk nog steeds als koelmonteur .

De machinist die naast ted zit is jaren geleden overleden, ik wordt

emotioneel van dit weerzien.

Ik vervolg dit nog er is werk aan de winkel.

met vriendelijke groet,

rinus ontijd’’


21 december 2013 04:47

H.J. van Kasteel schreef:

‘‘Hoi Peter, heb je site bezocht en vele namen herkend, ook die van ene Cor Paap, volgens mij was het een baksmaatje van me en kwam die uit Alkmaar, SGT Dekker, Dessauvagie, LTZ de Booij, Tiben, die deed aan kunstschaatsen meen ik me te herinneren en Ted Dartel, Kees de Jager, Jos barbillion, eerste klassers uit die tijd Peter Smits, mijn persoon, heb zelfs nog tegenover je gezeten met de R/N bakken, ook ene Dikkie Honing milicien uit Amsterdam kan ik me nog voor de geest halen, verder heb ik ook nog Rob Kreuts als Chef gehad daar. Zelfs de tuinman Dirk ken ik nog. Groeten uit Pattaya, Thailand Hans (voorheen Guus dus.)’’


7 december 2013 19:01

Paap schreef:

‘‘Dag Peter,

In de eerste alinea betreft de Marine noem je Cor Paap. Ben benieuwd of het mijn vader is. Zo ja, ik heb boeken vol fotos, dias etc. Is kijken of we erachter komen. Hoor graag van je.

Groet,

Robin Paap.’’


12 september 2013 16:33

Huib van Weelde schreef:

‘‘Goede dag, Ik las dat u onder mijn Oom Huib van Weelde heeft gevaren en zag daarbij ook nog een foto van hem op de 7 Provinciën.. Prachtige kruiser. Ik mocht met 9 vriendjes in Den Helder mijn 9de verjaardag aan boord vieren in Den Helder. 1968 was dat.. Om nooit te vergeten.. Heeft u toevallig nog meer foto's van mijn Oom in uw bezit? Gr Huib van Weelde.

email: ipaq@victory-shipping.com’’


2 mei 2013 18:34

Paul Korte schreef:

‘‘Beste Peter,

Bedankt voor het terugbrengen van mijn herinneringen. Je site bezoekend las ik dat je in exact dezelfde periode op de Zeven had gevaren als ik en dus ook precies hetzelfde had meegemaakt. Het fort bij Puerto Rico was El Moro. De natuurlijke brug is ingestort en ik afgelopen jaar ook bijna. Gelukkig ben ik er nog maar was wel wat herinnering en dateringen kwijt. Frappant was dat ook ik in het landingsdetachement mariniers was ingedeeld en wel als verbindingsman met angry niner(verbindingskast op je rug) en daarom geen geweer had maar een pistool. Het incident met de schapen kan ik me nog wel herinneren. Ook de keer in Schotland staat me nog bij in de buurt van Cape Wrath waar de 15 cm konden inschieten. Ongelooflijk vochtig en koud. In Stavanger misten we de sloep terug omdat deze door de dichte mist niet meer naar het schip terug kon. Heb toen overnacht in een telefooncel of liever gezegd bol.

Heb helaas amper fotos gemaakt van mijn tijd op de Zeven waar ik opkwam toen de ombouw in volle gang was in Rotterdam.

Mocht je eventueel nog fotos hebben van de tijd in de west en Casablanca en Ceuta, hou ik me aanbevolen. Wat ik mis in je verhaal is de ongelooflijke storm die we hadden voor de kust van Amerika waar het schip zowat gesloopt werd en de blokradar afbrak en in zee kiepte wat voorkwam dat we omsloegen want we waren topzwaar en de Geleide wapens radar zat daarom met breekbouten vast. Deze moesten breken bij 15 graden slagzij, wat ze natuurlijk prompt niet deden, zodat ik wel even in mijn piepzak zat op de brug.

Zal maar afsluiten wat er beginnen steeds meer herinneringen op te borrelen.

In ieder geval bedankt voor het terugbrengen van de herinneringen.

snrt 1 Paul Korte marine nr 16193’’


1 mei 2013 13:33

Jan de Bruijn schreef:

‘‘Beste Peter,

Allereerst mijn complimenten voor je mooie site.

Door het zoeken naar mijn marine verleden daar op gekomen.

Direct na mijn opleiding als matroos (milicien)met Hr.Ms.Friesland vertrokken naar NNG.

Daar overgeplaatst op Hr.Ms.Pelikaan waar ook mee thuis gevaren.

Daarna Mijnendienst bij conservatie buitenhaven gewerkt.

Met een vriendelijke groet,

jan de Bruijn’’


8 maart 2013 23:51

Rob Mes schreef:

‘‘Hallo Peter,

Bij toeval kwam ik je website tegen en heb genoten van je verhaal over je marine tijd.

Ik ben zelf sinds 1990 uit dienst omdat de toekomstperspectieven steeds slechter werden. Soms denk ik weleens met weemoed terug.

Na mijn Marine periode ben ik als hoofd magazijn bij GTI in Rotterdam aan de slag gegaan en heb toen de NEVI opleidingen gevolgd om inkoper te worden. Inmiddels ( na bijna 20 jaar inkoper )heb ik mij BP gespecialiseerd in SAP programmatuur en ondersteun en adviseer ik de afdeling inkoop.

groet Rob Mes’’


3 maart 2013 16:11

Willem Kooijman schreef:

‘‘Hallo Peter,

Met veel belangstelling en plezier je site gelezen en bekeken, veel namen die ik ook persoonlijk heb gekend.

Komt er nog een vervolg?

Ik zelf ben in 1993 3 jaar eerder met ontslag (80 procentregeling) gegaan als SMJRLDGB, en in 1996 met FLO gegaan, en woon sindsdien in Spanje.

Het ga jullie goed en tot horens.’’


2 februari 2013 17:51

Peter Geerlings schreef:

‘‘Wat een mooie site en zeer informatief. Ik ben zelf bezig een boek te schrijver over mijn vader, HF Geerlings. Hij was toelis en verliet de KM in 1994 als LTZA 2 OC. Wellicht kende je hem. Ik ga je website nog meer uitspitten en informatie gebruiken voor mijn boek en website: http://demarinevanmijnvader.com,

Groet,

Peter Geerlngs’’


27 november 2012 17:08

Sip en Sjoerdtje Hoekstra schreef:

‘‘Lieve Peter en Agnes. Ben voor het eerst op internet. Ik dacht bij me zelf ik ga eens jullie sites bekijken, nou ziet er fantasties uit ! Ga zeker nog eens jou reis verslagen lezen. Hoe gaat het met jullie? met ons is alles goed. groetjes van ons beide.’’


20 november 2012 12:39

annemieke cazant schreef:

‘‘Hoi Peter, ik werd gewezen op deze site. Leuk om je naam te lezen. Was ook een hele leuke tijd. Ik heb daar veel geleerd en bevoorrading is altijd mijn favouriete onderdeel gebleven. Hoop dat alles goed met je gaat. Groetjes, Annemieke’’


22 oktober 2012 21:30

Paul Klok schreef:

‘‘Hallo Peter,

Wat een leuke site. Met veel plezier heb ik je diensttijd bij de Marine gelezen.

Vermoedelijk moeten wij elkaar ook kennen. Ik zelf ben van 1972 tem 1977 als VGMRA werkzaam geweest bij VSQ 320. Mijn geheugen laat me even in de steek.

Gr Paul Klok’’


23 januari 2012 18:15

Cor Hopmans schreef:

‘‘Gaarne contact op nemen met mij Cor Hopmans Tel. 0164249758’’


26 juli 2011 12:05

Bert van der Jagt schreef:

‘‘Hallo Peter,

Bij toeval je website gevonden, en gelezen..Je moet toch wat in scheepstijd. Heb er van genoten. Ondanks mijn iets jongere leeftijd, toch diverse bekende namen gelezen, en dat is toch heel vermakelijk.

Tot ziens op de volgende reünie, al laat die nog wel even op zich wachten.

Groetjes,

Bert van der Jagt.

PS: nog steeds in actieve dienst, maar niet zo lang meer....’’


29 juni 2011 19:29

Louis van Leeuwen schreef:

‘‘Ik Kan je nog wel herineren van de pelikaan ,de laatste 2 foto's in onze (thuishaven)Hollandia waren van mijn hand.Ik werkte met kpl Wollenberg en Dora in de koude boel en BB ketelruim en Machine kamer Zoals je nog wel weet is de hond van schele Leen sbn achter ge bleven in Napels.

Ook ik zat op de WvdZ cons mijnenvegers heb voor mijn 2de klas moeten varen op de Naaldwijk chef MK was Serg.Hoonderd In Jan 1961 op de Pelikaan geplaatst.

Gr. Louis’’


29 december 2010 15:27

Karel Bleijendaal schreef:

‘‘Ik kan u nog goed voor de geest halen, samen met de anderen op de "Zeven". Jarenlang sta ik al ingeschreven bij de site "Dienstmakkers".

Rinus was in de tijd dat ik aan boord kwam nog 1e klas, drie maanden later werd hij korporaal. Later ben ik overgegaan naar de "Woendie" en de "Pelikaan". Rinus kom ik nog een enkele keer tegen omdat we beiden in Heemskerk wonen. Ik had op de site van "Dienstmakkers" al van u gelezen. Misschien zien we elkaar nogeens. De site is top’’


16 oktober 2010 12:26

Marigje schreef:

‘‘Lieve Peter en Agnes,

zo weer even verder gelezen,wel leuk om al die

verhalen te lezen,want toen je nog thuis woonde

hadden wij het te druk met puberen om jou verhalen

aan te horen denk ik,

ik lees nu in ieder geval 'n heel andere Peter

dan die ik me als kind kan herinneren.

Liefs groetjes x x x Marigje’’


3 september 2010 18:42

Marigje schreef:

‘‘Lieve Peter en Agnes,

Wat 'n prachtige site is het geworden,

heb net "mijn marine tijd" zitten lezen

was prachtig kijk al uit naar het vervolg,

liefs, groetjes Marigje’’


8 mei 2010 19:14

Ronny Claesen schreef:

‘‘hoi Peter en Agnes

ik heb net eens even op deze mooie site van jullie gekeken .

en ik zeg petje af hoor .

ziet er echt heel erg mooi uit .

prachtig die kaarten en over het schilder werk heb ik maar een ding te zeggen ik hoop dat het mij ooit ook zo goed gaat lukken .

ga zo door met al dat mooie werk

groetjes Ronny’’


Naam: Willem Zwart

E-Mail: 

Commentaar:

Hoi Peter en Agnes, gelijk je site bekeken en hoed af.

Keurig.

Ik houd contact.

Gr.Willem


Naam: Jos Pilmeijer

E-Mail: jos.pilmeijer@zonnet.nl

Commentaar:

Hoi Peter en Agnes,


Ben benieuwd of het lukt.

Mooie website van jullie allebei.

Groetjes Jos en Riet